På Kertemindeegnens Friskole tegner eleverne hjem for børn på flugt

Foto: DRC Dansk Flygtingehjælp

Af Sara Nora Koust

Torsdag den 22. september sætter elever fra Kertemindeegnens Friskole fokus på verden omkring dem, når de sammen skal tegne hjem til gavn for børn på flugt. DRC Dansk Flygtningehjælp står bag kampagnen ’Tegn et hjem’, og overskuddet går til at sikre husly og beskyttelse i verdebrændpunkter.

Hvert år sender krig og konflikter millioner af børn på flugt. I år er ingen undtagelse. Krigen i Ukraine er et barskt eksempel på, at børn og familier er tvunget til at forlade alt, de kender og holder af.

”Med Tegn et hjem-kampagnen er børn i Danmark med til at sikre husly og beskyttelse til børn i verdens brændpunkter. Vi opfordrer familier og skoler rundt om i landet til at bruge kampagnen som springbræt til at tale om de kriser, der foregår ude i verden – og hvordan vi sammen kan hjælpe dem, der er fanget i dem, ” siger generalsektretær Charlotte Slente i DRC Dansk Flygtningehjælp.

I alt 65 elever fra 4.-6.-klasse på Kertemindeegnens Friskole engagerer sig nu i Tegn et hjem-kampagnen med DRC Dansk Flygtningehjælp, der afholder workshop for eleverne torsdag den 22. september.

Kreativitet med mening
På dagen får eleverne indblik i, hvad det vil sige at være på flugt gennem lyd, billeder og fortællinger i børnehøjde. De ser, hvad et nødhjælpskit, som DRC Dansk Flygtningehjælp uddeler i felten, indeholder, og så får de mulighed for at smage på proteinrige nødhjælpskiks.

Efterfølgende er det tid til at slippe fantastien løs. Sammen skal eleverne nemlig tegne deres helt egen version af et hjem. Billeder af de færdige tegninger uploades til hjemmesiden tegnethjem.dk. Herefter kan værket deles med venner, familie og bekendte via sociale medier, så de også får mulighed for at støtte den gode sag, og – vigtigst af alt – så de tegnede hjem i sidste ende kan blive til ægte hjem for familier på flugt.

Vindertegninger udstilles på museum
Ikke nok med at være med til at sikre tag over hovedet til børn og familier på flugt. Eleverne fra Kertemindeegnens Friskole og alle andre, der indsender tegninger til tegnethjem.dk, er automatisk med i konkurrencen om at få udstillet deres tegning på FLUGT – Refugee Museum of Denmark.

I dommerpanelet sidder fire velkendte ansigter: YouTuber Morten Münster, børnevært og forfatter Katrine Bille, familievejleder Lola Jensen og radio- og tv-vært Abdel Aziz Mahmoud. Hver især vil de udvælge deres favoritværker, hvorefter det hele kulminerer i en stor fernisering på museet FLUGT fredag den 25. november.

Om Tegn et hjem

Tegn et hjem-kampagnen løber til 6. november 2022. I perioden kan alle børn, unge og kunstneriske sjæle deltage ved at tegne et hjem og uploade værket i et online galleri på tegnethjem.dk. Her er det også muligt at bestille gratis tegnekits til familien eller klassen.

Som noget nyt kan man også deltage i kampagnen ved at bygge et hjem i Minecraft – det fungerer på helt samme måde som med Tegn et hjem. Læs mere her: help.drc.ngo/byg.

 

Denne artikel er et læserbidrag. Eventuelle holdninger og synspunkter tilhører forfatteren.

Kilde: Sara Nora Koust